Keskerakond edestab oravaid vaid Maxima külastajate seas

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Kui võrrelda erakondade populaarsust lemmikpoe võrdluses, siis edestab Keskerakond peaministriparteid vaid Maximast ostjate hulgas.

Valima minna lubanud kodanikest, kes eelistavad Maximat, valib Keskerakonda 34 protsenti, Reformierakonda 16 ja IRLi 14 protsenti, selgub Turu-Uuringute ASi jaanuarikuisest küsitlusest. Kõigi ülejäänud ostukohtade puhul on ülekaalus Reformierakond.

On ka üks kaubanduskett, mille klientide seas on Reformierakonna toetajaid märgatavalt rohkem kui muude puhul. Nimelt toetab Reformierakonda 37 protsenti riigikogu valida saavatest ja kavatsevatest Prisma külastajatest.

Maxima klientidest eelistab Reformierakonda 16 protsenti ning ülejäänud kaubanduskettide puhul jääb oravapartei toetus 24 ja 28 protsendi vahele.

Kuid ka ülejäänud erakondade puhul on võimalik välja tuua, millise kaubandusketi valima minevate külastajate seas on nad teiste kettidega võrreldes populaarsemad.

Isamaa ja Res Publica Liidul on enim toetust nende seas, kes käivad Selveris ja Kaubamaja toiduosakonnas, sotsiaaldemokraatide toetajate osakaal on aga suurim ETK poodide (A ja O, Konsum, Maksimarket) külastajate hulgas.

Rahvaliidu eelistajad käivad enim Grossi ja Comarketi toidupoodides. Roheliste toetus on suurim turulkäijate seas ning üksikkandidaatide eelistajad külastavad sagedamini Säästumarketit.

Vaid Rimi keti poed ei paista silma selle poolest, et seal käib mõne erakonna toetajaid rohkem kui teiste kettide kauplustes.

Tulemuste puhul on arvestatud vaid nende 677 uuringus osaleja ütlusi, kes on lubanud riigikogu valimistel osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles