Ministeerium lubas valimislubaduste maksumuse analüüsi uuendada

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Rahandusministeeriumi asekantsler Ivar Sikk ütles, et ministeeriumil on kavas valimisprogrammide maksumuse analüüsi enne valimisi uuendada.

Sikk tõdes intervjuus Vikerraadio saatele «Uudis+», et erakondade valimisprogrammid on väga üldsõnalised ja näiteks Rahvaliit on oma programmi perioodiliselt ka täiendanud, mistõttu jäi osa nende lubadustest analüüsist välja, vahendas ERR Uudised.

«Minu meelest on väga positiivne, et valimisprogrammid on diskussiooni kaudu täpsustunud. Parteid on ise toonud välja teatud nüansse, mida nad ühe või teise loosungi või meetme all on mõelnud ning me kavatseme enne valimisi teha kindlasti uued arvutused,» ütles Sikk ja lisas, et uude tabelisse kantakse ka need Rahvaliidu lubadused, mis praegu puudu on.

Sikk lükkas ümber meedias kõlanud süüdistused, nagu oleks analüüs poliitiliselt kallutatud ning kinnitas, et analüüsi tegemiseks ei tulnud suuniseid ei rahandusminister Jürgen Ligilt ega ka üheltki erakonnalt. käest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles