Michal: rahandusministeerium oma arvutustega mööda ei pane

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna peasekretär Kristen Michali sõnul on rahandusministeerium alati riigi kulutuste planeerimisel ja koalitsioonilepete puhul samasugused arvutused teinud ning suures plaanis nad ilmselt mööda ei pane.

«Kõik erakonnad on seni usaldanud nende arvutusi, iseasi, kui palju poliitikud on tahtnud nendega alati arvestada. Metoodika ning arvutuste selgitused on samuti kõigile näha ja isegi kui me millegagi nõus ei ole, siis suures plaanis nad ilmselt mööda ei pane,» sõnas Michal.

Michal arvas, et ehk häirib kriitikuid see, et nende väljaöeldu ja tegelikud numbrid ei lange kokku.

«Tähtsam kui kellegi pahameel on, et inimesed mõistaks - Eesti hea rahanduslik seis ja mõistlik majanduspoliitika ei jätku iseenesest. Palgad ja pensionid ei kasva iseenesest,» ütles Michal.

«Imelihtne on see kõik ära hävitada, jättes valimistele minemata ja lastes võimule vastutustundetud laristajad ja sotsiaalsete eksperimentide ihalejad. Inimesed peaks neid tabeleid vaadates valima, kas pooldada neid, kes ütlevad, et riiki saab ehitada maksutõusude ja laenuga või neid, kes on kokkuhoidlikumad,» sõnas Michal ning lisas, et numbrid räägivad tema jaoks üsna selget keelt ja tal pole vaja kedagi rohkem õigustada ega kedagi esile tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles