Imre Sooäär: Toots rikkus head valimistava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Imre Sooäär laulupeol.
Riigikogu liige Imre Sooäär laulupeol. Foto: Peeter Langovits

Riigikogulase Imre Sooääre hinnangul on Rahvaliidu peaministrikandidaat Jaan Toots rikkunud head valmimistava, sest ta lisas Facebookis sadu inimesi ilma luba küsimata enda valijate gruppi – nii leidis end grupist «Vali Jaan Toots» ka Sooäär.

Sooääre sõnul pole tal midagi Tootsi vastu ja tegemist on tõsiseltvõetava kandidaadiga, kuid kahetsusväärne on, et tema meeskond on hakanud jõuga omale Facebookis toetajaid liitma.

«Mulle endale tuli suure üllatusena, et olin samuti oma vaba tahet väljendamata selle grupi liikmeks pandud ja lisaks hakkas veel minu personaalsele e-mailile sellelt grupilt spämmi tulema,» ütles Sooäär. «See ei tekita kindlasti mitte positiivseid emotsioone. Leian, et see on hea valimistava rikkumine.»

Sooääre hinnangul ei ole sotsiaalmeedia kasutus ja väärkasutus Eesti valimistavas veel piisavalt lahti seletatud, kuid seni tuleks lähtuda tavalistest viisakusreeglitest inimeste vahelisel suhtlemisel.

Tema arvates võib tehtu hakata töötama Tootsi enda vastu, sest valimised on igaühe vaba tahte väljendus, aga kui sind juba jõuga kellegi või millegi toetajaks surutakse, siis pärsib see vaba tahte avaldust ja tekitab pigem vastupidise reaktsiooni ning trotsi.

Sooääre sõnul on sotsiaalmeedia loojad lugejad ise ja selle kurjasti kasutamine on tegelikult nende inimeste ära kasutamine, kes seda sisu omast vabast ajast ja tahtest loovad.

«Ma arvan, et Toots peaks tehtud vigade eest Facebooki kasutajate ees vabandama ja väärikalt edasi minema,» ütles Sooäär. «Tegijail juhtub mõndagi ja eks me kõik teeme vigu, aga tuleb julgeda neid ka tunnistada ja parandada, kus võimalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles