Gräzini arvates on Ansipi aeg ümber

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin riigikogu kohvikus.
Igor Gräzin riigikogu kohvikus. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liige reformierakondlasest Igor Gräzin tunnistas Reporteri valedetektori testis, et Andrus Ansipi asemel sobiks Reformierakonna esimeheks keegi teine.


«Kui inimene on ühes ja samas positsioonis ja ametis ühe ja sama informatsiooniga 4-5-6-7-8 aastat, siis ma arvan, et ka kõige usinam inimene väsib ära,» põhjendas Gräzin oma arvamust, vahendas Reporter.ee videolõik.

Gräzin ütles, et tema meelest on Reformierakonnas terve rida teisi, kes võiksid ka peaministri ametit proovida. «Jürgen Ligi näiteks pole peaminister kunagi olnud. Kahtlemata on ta peaministri materjaliga inimene. Samuti tõusev täht Kristen Michal.»

Gräzin lisas, et soovi korral võiks isegi Siim Kallas uuesti peaministri toolil istuda.

Töötab USA luurefirma heaks

Igor Gräzini riigikogu veebiküljele üles riputatud eluloos ei ole sõnagi töötamisest ühe USA luurefirma heaks, ometi on asjaolud siiski teistsugused.

«Ma olen vanemanalüütik rahvusvahelise strateegiliste uuringute assotsiatsioonis ISSA aastast 1995. Põhiliselt tegeleb ta kolmanda maailmaga ja minu koostöö nendega on olnud seotud endise Jugoslaavia ja Islami terroristiga. Tegemist on luurefirmaga, kes müüb oma analüüsiaruandeid luureorganisatsioonidele üle kogu maailma,» selgitas Gräzin.

Tuleb välja, et ettevõte International Association of Strategic Studies kliendid on maailma tuntuimad luureorganisatsioonid. «Vasakult poolt alates luure keskagentuur ja paremalt poolt FSB ja kes iganes.»

Tähelepanuväärne on see, et Gräzin võrdleb oma leivaisa juba Reporteri valedetektori testi läbinud Erik-Niiles Krossi äriühinguga. Teatavasti on Kross osaühingu Trustcorp omanik. Firma tegeleb info kogumise, analüüsimise ja müügiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles