Kaljulaidi kinnitusel on ta tulevikus president ka EKRE-le (4)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid Foto: Liis Treimann ja Tairo Lutter

Reedel valimiskomisjonis presidendikandidaadiks esitatud Kersti Kaljulaid ütles, et hoolimata maailmavaatelistest erimeelsustest on ta tulevikus president ka Konservatiivsele Rahvaerakonnale (EKRE).

«Meie jutuajamine oli meeldiv, aga meie vaadetes oli olulisi lahknevusi,» vahendas ERRi uudisteportaal Kaljulaidi sõnu «Ringvaates» kohtumist EKRE fraktsiooniga.

Kaljulaid kinnitas, et kavatseb tulevikus olla president ka EKRE-le. «Siin ei saa olla niimoodi, et mina otsustan, milliste riigikogus esindatud jõududega ma suhtlen. See otsus on ikkagi valija teha,» ütles Kaljulaid.

Euroopa Kontrollikoja senise liikme Kersti Kaljulaidi presidendikandidaadina ülesseadmiseks andis allkirja 90 riigikogu liiget, parlamendis on tema äravalimiseks vaja vähemalt 68 saadiku häält.

Riigikogu 101 liikmest ei toetanud Kaljulaidi ülesseadmist seitsmeliikmeline Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon ning keskerakondlased Heimar Lenk ja Oudekki Loone. Keskerakonnast ei andnud allkirja ka haiguslehel viibiv Rein Ratas ja Bakuus välislähetuses olev Mihhail Korb.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles