Väliseksperdid: valimised Eesti majanduspoliitikat ei muuda

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Mumm / Postimees

Reformierakond võidab parlamendivalimised ning jätkab majandusliku liberaliseerimise ja range eelarvepoliitikaga, prognoosivad Market Publishersi analüütikud.


Analüütikute sõnul on tugevnenud nende ootus, et Reformierakond võidab 6. märtsi üldvalimised.

«Mitte ainult ei ole toetus peaminister Andrus Ansipile ja valitsusele tõusnud makromajandusliku taastumise ning euroalaga ühinemise toel, vaid peamise opositsioonipartei Keskerakonna kampaaniat on vaevanud vaidlused,» märgivad nad oma prognoosis Eesti kohta.

«Reformierakonna uus ametiaeg tähendab Eesti üldise poliitika jätkumist majandusliku liberaliseerimise ning eelarvepoliitilise ranguse suunas,» lisavad eksperdid.

Majandusanalüüsi firma Market Publishers prognoosi kohaselt kasvab Eesti majandus tänavu 2,5 protsenti ja tarbijahinnad 3,8 protsenti. Kõrge inflatsioon on ekspertide sõnul tõenäoliselt lühiajaline nähtus ja seega ilmselt ei õõnesta tõsiselt Eesti majanduse taastumist. Samas kui kõrged energia- ja toiduhinnad püsivad kuni aasta teisel pooleni, siis see koormab majanduskasvu keskpikas plaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles