Linde: riigipühade nihutamist võib kaaluda majandusolude paranedes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigipüha.
Riigipüha. Foto: Aivar Aotäht

Parlamendi põhiseaduskomisjoni reformierakondlasest esimehe Väino Linde hinnangul võiks majandusolukorra paranedes kaaluda nädalavahetusele langevate riigipühade kompenseerimist.

Linde teatas Osalusveebis tehtud ettepanekule vastates, et nädalavahetusele langevate riigipühade kompenseerimist võib kaaluda, kui Eesti riigi majandus on jõudnud selleks piisavale järjele. Ettepaneku kohaselt tunnistataks juhul, kui riigipüha langeb nädalavahetusele, töövabaks päevaks esmaspäev ning ka teisipäev, siis kui riigipüha peetakse nii laupäeval kui pühapäeval.

Sel aastal langeb Eestis enamik riigipühadena ette nähtud töövabasid päevi nädalavahetusele ning nädala keskel peetakse neist koos rahvuspühana tähistatava iseseisvuspäevaga viit.

Riigipühad ja ühtlasi puhkepäevad on tänavu uusaasta laupäeval, 1. jaanuaril, suur reede 22. aprillil, kevadpüha pühapäeval, 1. mail, võidupüha neljapäeval, 23. juunil, jaanipäev reedel, 24. juunil, taasiseseisvumispäev laupäeval, 20. augustil, jõululaupäev laupäeval, 24. detsembril, esimene jõulupüha pühapäeval, 25. detsembril ning teine jõulupüha esmaspäeval, 26. detsembril.

Tavapäraselt langevad pühapäevale ülestõusmispühade ja nelipühade esimene püha, mis tänavu on vastavalt 24. aprillil ja 12. juunil. Rahvuspühana on puhkepäev iseseisvuspäev 24. veebruaril, mida seekord peetakse neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles