IRL nõudis Tõnis Paltsu väljaütlemise kohta selgitust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Palts
Tõnis Palts Foto: Marina Puškar

IRLi esimees Mart Laar küsis seletust erakonna Läänemaa esinumbrilt Tõnis Paltsult selle seisukoha eest, justkui oleks õige võtta Haapsaluga rongiliikluse taastamiseks raha Eesti Rahva Muuseumi uue hoone ehituselt.

«IRL ei toeta seisukohta, et Eesti Rahva Muuseum on tore, kuid Haapsalu raudteest vähem vajalik ehitis,» lausus Laar.

Tema sõnul ei tohi raudteeliikluse taastamiseks mingil juhul võtta raha ERMilt. «Eesti Rahva Muuseumi uus hoone tuleb ehitada nii või teisti, seda tuleb rahastada Euroopa toetustega ning ka Eesti riigieelarvest, Eesti keele ja kultuuri püsimisest on seda tegemata raske rääkida,» ütles Laar.

Tõnis Palts ütles, et see oli lihtsalt üks üheksast küsimusest, mille kohta ta tahtis saada arvamust Läänemaa valijatelt. See ei ole erakonna seisukoht.

«Küsimus on sellega lahendatud ning Eesti Rahva Muuseum võib IRLi toetusele kindel olla,» lausus Laar.

Tõnis Palts küsis Läänemaa ja elanikele läkitatud küsimustikus, mida need arvavad Tallinna ja Haapsalu vahelise raudteeliikluse taastamisest.

Küsimus kõlas nii: «Mugav rong Rohuküla sadamast läbi Haapsalu Tallinna ei peagi end tasuma, vaid oleks investeering elu säilimiseks Läänemaal, nagu põllumajandustoetused on investeeringud külade püsimiseks. Raudtee taastamiseks saab raha näiteks hirmkalli Eesti Rahva Muuseumi ja muude toredate, kuid vähem vajalike ehitiste rajamata jätmise arvelt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles