Terve vald oli kokku aetud... (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Graafika: PM

Laupäeva õhtul poole seitsme ajal, kui Estonia teatrimaja oli kandidaatidest, valijameestest, külalistest tühjenenud ning koristusmeeskonnad võtsid maja üle, ajasid tänaval juttu IRLi juhtpoliitikud Margus Tsahkna ja Marko Mihkelson ning majast väljunud Taavi Rõivas liitus nendega. Näod kõigil tõsised. Viimaste seas astusid kontserdimajast välja Keskerakonna juhtivad naised Mailis Reps ja Kadri Simson ning liitusid meestega. Lõpuks tuli ka EKRE juht Mart Helme.

Kas kunagi varem oli selline vestlusring kokku saanud? Vaevalt. Kui asutati laiali minema, vahetasid suurima parlamendierakonna juht ja peaminister Rõivas ning väikseima parlamendierakonna juht Helme telefoninumbreid.

Seni on peaminister igasuguse koostöö ekrelastega välistanud, aga pärast laupäevast fiaskot valimiskogus põleb peaministri jalgealune juba nii valusa leegiga, et Helmest on saamas parketikõlblik poliitik.

Morni ilmega valimiskogu esimese vooru tulemused vastu võtnud peaminister Rõivasel seisab ees tema ametiaja üks vastutusrikkamaid nädalaid: kui nädala esimeses pooles ei suudeta enamikule parlamendierakondadest sobilikku presidendikandidaati leida, on valitsusel väga keeruline usaldusväärselt jätkata.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles