Jõks: kaalun sotside ettepanekut pärast valimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks
Allar Jõks Foto: Peeter Langovits

Endine õiguskantsler Allar Jõks kinnitas, et ehkki sotsiaaldemokraadid kinnitasid ta partei üheks kandidaadiks justiitsministri kohale, ei ole ta end erakonnaga mingil moel sidunud ning seda ei saa tõlgendada kui tema toetusavaldust ühele või teisele parteile. Küll aga lubas ta vajadusel kaaluda erakondadeüleseks ministrikandidaadiks asumist.

Jõks tänas sotsiaaldemokraate avalikult avaldatud usalduse eest, kuid märkis, et uudistest võis jääda ekslik mulje, justkui oleks ta end erakondlikult sidunud. «Kinnitan, et ma ei ole andnud nõusolekut erakonna nimekirjas justiitsministriks kandideerida,» sõnas ta Postimees.ee’le.

«Ministri kandidaatide nimekirjas on minu nimi põhjusel, et sotsid soovivad mind ministrina näha. Sellist arvamusavaldust ei keelanud ma ei sotsiaaldemokraatidele ega saa keelata ka ühelegi teisele erakonnale,» märkis Jõks.

«Ka varasemalt on mitmed erakonnad soovinud mind sobiva kandidaadina näha erinevatel ametikohtadel ja toetusavaldusi ei saa ma takistada.»

Jõks rõhutas, et ta ei ole lubanud osaleda sotsiaaldemokraatide valimiskampaanias ega olla nende valimismeeskonna liige. «Samuti ei ole ma sotsiaaldemokraatliku erakonna liige ega plaani parteisse astuda.»

«Usun, et erakonnal on sobivaid poliitilisi ministrikandidaate, kuivõrd spetsialistide valitsuse idee ei ole reeglina elujõuline,» arvas Jõks samas.

«Juhul, kui peale valimisi selgub, et mingil põhjusel vajatakse erakondadeülest kandidaati, siis lubasin seda kui huvitavat ettepanekut kaaluda. Minu sellist äramärkimist ei maksa mingil juhul tõlgendada isikliku toetusavaldusena ühele või teisele erakonnale,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles