Pettai: Jõksi ja Kallase kombinatsiooniga teises voorus ei arvestatud (1)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Pettai.
Vello Pettai. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli võrdleva poliitika professor Vello Pettai rääkis, et presidendivalimiste teises voorus võis olla palju tühje ja rikutud sedeleid seetõttu, et keegi ei olnud eriti arvestanud kombinatsiooniga, et edasi pääsevad Siim Kallas ja Allar Jõks.

«Keegi võib-olla selle kombinatsiooniga väga ei arvestanud ja siis läksid kõnelused, mahhinatsioonid või muud kaalutlused lahti, et tõepoolest niivõrd palju rikutud või tühje sedeleid tuli ja keegi ei osutunud valituks,» rääkis politoloog «Aktuaalsele kaamerale».

Pettai usub, et paljud valimiskogu liikmed tõepoolest tundsid, et nad ei saa ei Kallase ega Jõksi poolt hääletada, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Vaadates, et mõlemad kandidaadid said vaid üle 130 hääle, siis nende vahel juba oli seis tasavägine. See tähendab, et need, kes jätsid märkimata, olid mõlema suhtes umbusklikud ja nii nad otsustasid,» rääkis Pettai.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles