Jõks: olen kogu aeg uskunud teise vooru (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks.
Allar Jõks. Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ja Vabaerakonna kandidaat presidendivalimistel Allar Jõks ütles, et on alati uskunud enda pääsemist valimiskogus valimiste teise vooru.

«Ma olen kogu aeg rääkinud, et ma võin jõuda teise vooru ja teise vooru piiriks ma olen öelnud, et see on 80 häält. Ja nagu me nägime, saidki teise vooru need kandidaadid, kes kogusid 83 (Jõks – BNS) ja 81 häält (Siim Kallas – BNS),» ütles Jõks pärast esimest vooru BNS-ile.

Samas ei soovinud ta spekuleerida teise vooru tulemuste üle, kuid avaldas lootust, et teda toetavad kõik, kellele meeldivad vaated, mida ta on viimased kolm kuud esitanud.

«Kõigepealt ma lähen tänan oma toetajaid, siis söön kõhu täis ja siis hakkame vaatama, millised on need jõujooned,» lisas Jõks.

Laupäeval toimunud presidendivalimise esimeses hääletusvoorus valimiskogus ei saanud ükski kandidaat nõutavat häälteenamust ning teise vooru pääsesid Jõks, kes kogus 83, ja Siim Kallas, kes kogus 81 häält.

Mailis Reps kogus 79, Marina Kaljurand 75 ja Mart Helme 16 häält.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles