Rohelised nimetasid Lotmani põllumajandusministri kandidaadiks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lotman..
Aleksei Lotman.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Erakond Eestimaa Rohelised (EER) on otsustanud nimetada oma esimene eestkõneleja, Eestimaa Roheliste ja Vabade Kodanike ühise nimekirja üleriigiline esinumber Aleksei
Lotman põllumajandusministri kandidaadiks.

«Praegune aeg on maaelu ja põllumajanduse tuleviku seisukohalt otsustava tähtsusega. Euroopa Liidu ühine põllumajanduspoliitika (ÜPP) ei saa pärast 2013. aastat enam olla endine. Eesti vajab põllumajandusministrit, kes tunneb põhjalikult ÜPP probleemistikku ja arenguperspektiive,» leiavad rohelised.

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) keskkonna, põllumajanduse ja regionaalasjade komisjoni esimees, riigikogu maaelukomisjoni aseesimees Aleksei
Lotman on põhjalikult tegelenud põllumajandusreformiga ja osalenud vastavates debattides Tallinnas, Brüsselis, Strasbourgis ja mujal.

«Oleme ENPAs ette valmistamas aruannet EL ühise põllumajanduspoliitika ja kalanduspoliitika muutustest,» selgitas Lotman ühte oma praegustest tegevustest mõistlikuma põllumajanduspoliitika kujundamisel. «Vajame põllumajandust, mis suudaks meid nii täna kui tulevikus varustada tervisliku ja kvaliteetse toiduga ning säilitada samas puhta ja elurikka looduse.»

Eestimaa Rohelised on ainus Eesti erakond, mis on määranud oma riigikogu valimiste üleriigilise nimekirja esinumbri põllumajandusministri kandidaadiks.

«Sellega näitame selgelt, kuivõrd teiste erakondadega võrreldes enam väärtustame maaelu ja põllumajanduse tulevikku,» toonitas Aleksei Lotman. «Põllumajandus on enamat kui pelgalt üks majandusharu, sest pikaajaline toidujulgeolek on meie rahva kestmise seisukohalt vältimatult vajalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles