Postimehe erisaade: äge väitlus lõpusirgel! Kes presidendikandidaatidest peab vastu? (3)

Tuuli Koch
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enne laupäevast uue riigipea valimist on põhjus end veel korraks kokku võtta ja osa saada omanäolisest, vabamas keskkonnas toimuvast väitlusest viie presidendikandidaadi vahel.

Vaadake seda neljapäeva õhtul algusega kell 18.15 Postimees.ee’st. Presidendivalimised on lõpusirgel. Kes kandidaatidest seda kohta väärib: Siim Kallas, Marina Kaljurand, Mailis Reps, Allar Jõks või Mart Helme?

«Keskendume ainult välis- ja kaitsepoliitikale,» räägib väitluse korraldaja, Postimehe arvamustoimetaja Marti Aavik, «usun, et tuleb äge väitlus.»

Evelyn Kaldoja / ANDRES HAABU/PM
Evelyn Kaldoja / ANDRES HAABU/PM Foto: Andres Haabu / Postimees
Marti Aavik
Marti Aavik Foto: Tairo Lutter / Postimees

Presidendikandidaadid peavad näitama, et on heas vaidlusvormis ka lõpusirgel, et nad suudavad kiire ja täpse mõtlemise ning sõnaga esineda igal ajal – praegu avalikkuse ees, presidendina õhtutundidel mõnel rahvusvahelisel foorumil.

«Jah, presidendi võim ja võimalused on piiratud, aga mitte olematud,» ütleb väitluse teine moderaator, välistoimetuse juhataja Evelyn Kaldoja. «Kuidas tulevane president tegutsema hakkab, et Eestile maailmas liiga ei tehtaks ja et meie võimalused avarduksid?» küsib Kaldoja.

Kanname väitluse üle ka veebis. Kandidaadid esinevad Postimehe avatud klubiõhtul – Postimehe trehvunksil. «Oleme selliseid trehvamisi teinud juba mitu korda – kuulanud vabas õhkkonnas suurepäraseid ettekandeid ja nautinud head seltskonda,» räägib Marti Aavik. «Kindlasti jätkame trehvunksidega, sest Eestis on nii palju inimesi, kes mõtlevad ja tegutsevad erakordselt inspireerivalt, inimkonna teadmiste ja arengu eesliinil!»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles