Maakondade rahvaliitlased tahavad esimeheks Karel Rüütlit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu.

Järvamaa, Harjumaa, Hiiumaa ja Lääne-Virumaa rahvaliitlased otsustasid laupäeval toetada erakonna esimehe kandidaadina Karel Rüütlit.

Järvamaa maakonnaühendus otsustas esimehe kandidaati mitte esitada, sest enamik ühendusi on juba Rahvaliidu riigikogu fraktsiooni esimehe Rüütli esitanud. Samas otsustasid Järvamaa rahvaliitlased Rüütli kandidatuuri toetada, ütles Rahvaliidu pressiesindaja Manuela Pihlap.

Ühendus esitas aseesimeeste kandidaatideks Kajar Lemberi ja Jaanus Männiku. Ühtlasi valiti Järvamaa maakonnaühenduse esimeheks tagasi Väätsa vallavanem Kaja Sepp ning aseesimeesteks Ambla vallavolikogu esimees Vello Teor ja Koeru valla sotsiaalnõunik Annika Aava.

Lääne-Virumaa maakonnaühendus esitas esimehe kandidaadiks Rüütli ning aseesimeeste kandidaatideks Kajar Lemberi, Ester Tuiksoo, Jaanus Männiku ja Jaanus Marrandi.

Konverents valis Lääne-Virumaa maakonnaühenduse esimeheks tagasi Rakke vallavanema Andrus Bloki ning aseesimeesteks Vinni vallavolikogu liikme ja Rahvaliidu volikogu esimehe Vello Tafenau, Vinni lasteaia õpetaja Annika Mäekivi ning OÜ AL Nurga Aiakeskuse juhataja Sirje Lillebergi.

Harjumaa maakonnaühendus esitas erakonna esimehe kandidaadiks Karel Rüütli ja Ester Tuiksoo ning aseesimeeste kandidaatideks Kose vallavolikogu esimehe Uno Silbergi, Jõelähtme vallavanema Ardo Lassi ja praeguse aseesimehe Ester Tuiksoo.

Maakonnaühendus valis uueks juhiks Silbergi ning aseesimeesteks ühenduse endise juhi ja Rahvaliidu naisühenduse aseesinaise Piret Aaviku, erakonna Harjumaa noortejuhi Birger Aaviku, erakonna Harjumaa eakate ühenduse juhi Jaan Silla ning Ardo Lassi.

Hiiumaa maakonnaüheduse konverents otsustas esitada erakonna esimehe kandidaadiks Rüütli ning aseesimehe kandidaadiks Lemberi.

Varem on Rüütlit esimeheks pakkunud juba Ida-Viru-, Lääne-, Põlva-, Rapla-, Saare-, Tartu-, Viljandi-, Võru-, Pärnu- ja Jõgevamaa rahvaliitlased ning erakonna Tartu linna ja Tallinna ühendused.

Üldse saavad erakonna esimehe ja aseesimeeste kandidaate esitada 18 maakonna- ja linnaühendust.

Rahvaliit valib esimehe 1. novembril Pärnus toimuval kongressil, kus osaleb 900 delegaati.

Vähem kui poolteise aasta jooksul on Rahvaliit esimeest valinud juba kaks korda. Mullu aprillis pärast Villu Reiljani taandumist sai erakonna juhiks Jaanus Marrandi, kes valiti samale kohale tagasi ka mullu detsembris toimunud korralisel kongressil. Aseesimeesteks kinnitati toona Rüütli, Tuiksoo, Männik ja Tomberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles