Valner: Laar jätab kolmanda tulemise tulevikku

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar koos Margus Tsahkna ja Tõnis Lukasega IRLi suurkogul.
Mart Laar koos Margus Tsahkna ja Tõnis Lukasega IRLi suurkogul. Foto: Liis Treimann

Ajakirjanik Sulev Valner leidis, et Mart Laar kogenud poliitikuna meelega hoiab madalat profiili, kuna näeb, et Reformierakonna vastu ei suuda neil valimistel keegi saada, ning hoiab oma nn. kolmandat tulemist tuleviku tarbeks.

«Vana rebasena saab ta aru reaalsusest, et Reformierakonna ja Ansipi populaarsus on IRList natuke liiga kaugel ees, et suudetaks seda kuu ajaga ületada,» rääkis Valner Vikerraadio saates «Rahva teenrid».

«Teisalt IRLi sisevastuolude tõttu tunneb Laar, et tal pole täielikku toetust ka partei sees. Ta on ehk otsustanud, et seekord seda võitlust ei võta, on otsustanud Laari kolmanda tulemise jätta tagataskusse varuks,» leidis Valner.

«Kui ta tormaks praegu meeleheitlikku võitlusse Ansipi vastu ja 6. märtsil kaotaks, siis ta näeks üsna kehvas seisus välja,» selgitas Valner.

«Kui ta aga võtab praegu suhteliselt rahulikult ning laseb teistel võimelda, siis võib ta pärast 6. märtsi endistele Res Publica poistele öelda, et «mis kampaania te tegite, pidite ju valimised ära võitma? Võtame nüüd natukene tagasi ja teeme nii, nagu mina ütlen,»» kirjeldas Valner Laari võimalikku käitumisloogikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles