Lääne-Virumaal pakub uusi kandidaate vaid Reformierakond

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on kooskõlastusele saadetud eelnõu kõrgem siht tervishoiuteenuste kvaliteedi tugevdamine.
Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on kooskõlastusele saadetud eelnõu kõrgem siht tervishoiuteenuste kvaliteedi tugevdamine. Foto: Toomas Huik.

Lääne-Virumaa valimistelt ei ole oodata suuri üllatusi – enamik vanadest tegijatest on rivis ning võtavad arvatavasti oma tavapärase häältesaagi.



Peaaegu täielikult on aga kandidaadid välja vahetanud Reformierakond – 2007. aastast on alles ainult ettevõtja ja rallisõitja Andres Ots.

Oravapartei nimekirja, mida juhib sotsiaalminister Hanno Pevkur, on lisandunud Rahvaliidust üle tulnud Vello Tafenau; head häältesaaki võib loota ka Lääne-Viru maavanemalt, rahvamehelikult Einar Vallbaumilt, kes aga pigem tahab esialgu maavanemana jätkata kui riigikokku minna.

Isamaa ja Res Publica Liit panustab siseministrile, Lääne-Virumaa oma mehele Marko Pomerantsile nagu varemgi, ja keegi ei kahtle, et ta hea tulemuse teeb.

Kindla peale lähevad Lääne-Virus ka sotsiaaldemokraadid, kelle nimekirja veab näitleja ja riigikogulane Indrek Saar. Hea tulemuse võib teha ka noor Rannar Vassiljev, kes pärast edukaid 2009. aasta kohalikke valimisi istus ligi aasta Rakvere linnapea toolil ning pälvis ametist tagandatuna märtrioreooli.

Keskerakonnal tuleb Lääne-Virumaal oluliselt rohkem vaeva näha kui Ida-Virumaal. Esinumbrina püüab neile hääli Peeter Võsa, kes valiti 2009. aastal Rakvere linnavolikokku, kuid kes sealt sel nädalal välja arvati, kuna Võsa ei jõudnud kolm kuud ühelegi volikogu istungile.

Lääne-Virusse on Keskerakonna liider Edgar Savisaar saatnud kandideerima ka ühe oma soosikutest, Väike-Maarjast pärit Siret Kotka. Noorel naisel on kindel võimalus riigikokku pääseda, sest ta on üldnimekirjas kõrgel 15. kohal.

Huvitav on näha, kuidas läheb Rahvaliidu vastsel esimehel Andrus Blokil, kellel on Rakke vallavanemana põhjust loota omakandirahva toetusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles