Reinaas: Vakra uisureklaam on väga piinlik juhtum

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakraga flaier kutsub uisutama.
Rainer Vakraga flaier kutsub uisutama. Foto: Alari Rammo

Nõmme linnaosavalitsus on trükkinud ja nõmmekatele postitanud flaierid, millel kutsub inimesi soodushinnaga uisutama linnaosavanem ning Keskerakonna nimekirjas riigikokku pürgiv Rainer Vakra.

Hea valimistava valvur, reklaamispetsialist Marek Reinaas ütles flaierit kommenteerides ERR Uudistele, et sedapuhku on Vakra heade valimistavade rikkumise libedale jääle sattunud, kuna materjal on trükitud maksumaksja raha eest.

«Oleme käesolevatel valimistel näinud korduvalt, kus avaliku ressursi eest on toodetud ürituste reklaammaterjale, millel vähe või veel vähem põhjendatult figureerivad erinevate poliitiliste erakondade kandidaadid,» ütles Reinaas, kelle hinnangul lähevad sellised juhtumid hea valimistava põhimõttega selgelt vastuollu.

Eriti halb on Vakra uisureklaami puhul see, et kõigile, kes flaieriga jääplatsile tulevad, pakutakse sõbra kaasavõtmisel soodustust, mille kulud kannab Nõmme linnaosavalitsus ehk maksumaksjad ise, mitte flaieril figureeriv linnaosavanem, rääkis reklaamiasjatundja. «Väga inetu ja piinlik lugu,» leidis Reinaas.

Vakra: muudan reklaami efektiivsemaks

Rainer Vakra ütles ERR Uudistele selgitusi andes, et flaierite tootmise ja levitamise eest maksis linnaosavalitsus ja see läks kokku maksma ligi 1100 eurot. Kampaania valimiste eel tegemist põhjendas ta sellega, et märtsikuuks on uisuhooaeg juba läbi.

«Minu pilti kasutati lendlehel põhjusel, et reklaami efektiivsust suurendada. Olen piisavalt tuntud sportlik noor inimene ning eeldasime, et mu pilt sobib tähelepanu tekitamiseks lendlehele hästi,» rääkis Vakra.

«Loomulikult võib mõni inimene näha selles ka valimiskampaaniat, kuid Nõmme turg ja uisutamisvõimaluste reklaamimine sellel turul ei ole riigikogu valimiste teema,» rõhutas poliitik. «Flaieril puudub igasugune erakondlik sümboolika, valimisloosungid või muu selline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles