Keskerakond: suurim ühisosa on sotsidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Jüri Pihl (vasakul)
Edgar Savisaar ja Jüri Pihl (vasakul) Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Puki hinnangul on neil valimisideede osas kõige enam sarnasusi sotsidega, kuid sarnaseid ideid leiti ka Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu kavadest.

Pukk tõstis esile, et nii sotsid kui ka Keskerakond toetavad Eesti üleminekut astmelisele tulumaksule ja lapsetoetuste kasvu ning toiduainete, ravimite ja kultuuriürituste piletite käibemaksumäära alandamist ja kohalike omavalitsuste tulubaasi taastamist.

Puki sõnul ühtib IRLi ideedest Keskerakonnaga lesepensioni kehtestamine, kuigi nemad sooviks kindlasti võimaldada pensionäridest abikaasadel ühe abielupoole surma korral saada suuremat pensioni.

Reformierakonna ideedest toetab Keskerakond pensionitõusu ja pensionite langetamise välistamist, kuigi siingi sooviks keskpartei näha pensionite tõstmist suuremas mahus ja ühe tööaasta võrdsustamist ühe pensioniaastaga ka madalapalgalistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles