Noorteühendused korraldavad taas varivalimiste projekti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varivalimised mullu Tallinnas.
Varivalimised mullu Tallinnas. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) korraldab riigikogu valimiste eel 25. veebruarist 3. märtsini taas noortele suunatud kodanikuharidusprojekti, mis toob tuhanded alaealised riigikogu koosseisu valima.

Varivalimiste projekti patroon Allar Jõks saatis täna koolidele üleskutse toetada varivalimisi ja julgustada noori üle Eesti aktiivselt varivalimiste e-hääletusest osa võtma.

Projekti raames toimuvad üle Eesti noortele varivalimisdebatid riigikogu kandidaatidega, poliitika otsustusprotsesside simulatsioonimängud, õpilastööde konkurss valimisreklaamist jpm.

Projekt hõlmab kõiki Eesti maakondi ning on mõeldud 14-20-aastastele noortele. Projektiga on seotud ligi 150 vabatahtlikku üle Eesti.

Varivalida saavad üle-eestilise e-hääletuse teel 14-17-aastased aadressil www.varivalimised.ee. Autentimine käib ID-kaardi, e-kooli kasutajanime ning SEB ja Swedbanki paroolikaartide teel. Noorte riigikogu koosseis tehakse avalikuks 6. märtsil valimispunktide sulgemise järgselt.

«Noorte varivalimised 2011. aasta tiigikogu valimiste eel on minu hinnangul noortele suurepäraseks võimaluseks harjutada heaks kodanikuks olemist ning tähtsaimat väljendusviisi demokraatlikus riigis – hääletamist parlamendivalimistel,» ütles Jõks pöördumises koolijuhtidele. «Olen veendunud, et projekt ei ole kantud ühegi erakonna omakasust ning poliitilistest motiividest.»

Projekti raames on erakondade noortekogud allkirjastanud hea tava leppe, millega anti lubadus mitte viia koolidesse erakondade reklaami ega uusi liikmeid värvata.

Noortekogud lubasid varivalimiste projekti raames teha ausat koostööd ning mitte kasutada projekti omakasupüüdlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles