Kunnas: poliitikud otsustavad valimidebattide korralduse üle

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu ülekandejaam.
Rahvusringhäälingu ülekandejaam. Foto: ERR

Üksikkandidaadina riigikokku pürgiv reservkolonelleitnant ja kirjanik Leo Kunnas leiab, et ringhäälingunõukogu otsus suruda üksikkandidaadid omaette teledebatti ning mitte lasta neil väidelda erakondadega temaatilistes debattides on selgelt ebaõiglane.

«Kuna olen olnud pikka aega tegev sõjalise riigikaitse valdkonnas, pidasin oluliseks osalemist sel kolmapäeval toimuval välis- ja julgeolekupoliitika teemalisel debatil. Paraku on Ringhäälingunõukogu otsusega sõltumatutele kandaatidele ette nähtud ainult üks omavaheline debatt 9. veebruaril, kus püütakse haarata korraga kõiki meie ühiskondliku elu valdkondi. Sõltumatutelt kandidaadidelt on seega võetud võimalus erakondade esindajatega valimisdebattides väidelda,» selgitas Kunnas.

«Minu meediaesindaja helistas täna kolmapäevase debati saatejuhile Aarne Rannamäele, kes ütles, et kuigi oleksin igati väärikas osaline kolmapäevases debatis, on ringhäälingunõukogu andnud ETV-le ette kindlad reeglid, mis välistavad minu osalemise. Mul pole etteheiteid ETV-le, kes käitub neile antud korralduste piires,» sõnas Kunnas.

«Teatavasti domineerivad ringhäälingunõukogus riigikogus esindatud erakondade esindajad. Nemad otsustavad selle üle, kes, kus ja mil moel ETV valimisdebattides esineda saab. Olukord, kus võimulolevad poliitikud otsustavad, keda nad lasevad valimiskampaania ajal teleekraanile, tekitab samasuguse huvide konflikti nagu erakondade rahastamise kontrollimine nendesamade erakondade endi poolt».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles