Keskerakond tõusis taas Tallinnas populaarseimaks parteiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna kohalike valimiste eelne reklaam Laagna tee kohal.
Keskerakonna kohalike valimiste eelne reklaam Laagna tee kohal. Foto: Peeter Langovits

BNS-i tellitud TNS Emori uuringu kohaselt on Tallinnas taas populaarseimaks parteiks tõusnud Keskerakond, keda toetab kolmandik pealinna valmisealistest kodanikest.

Kui Tallinnas võimul oleva Keskerakonna kolme kuu keskmine toetus suurenes jaanuaris 31-lt 33 protsendini, siis alates oktoobrist enim toetatud partei kohta hoidnud Reformierakonna toetus langes samal ajal 34-lt 31-le.

Reformierakonnale järgnevad populaarsuselt samuti nagu detsembriski Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) 18, Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) üheksa, Eestimaa Rohelised nelja ning Rahvaliit ühe protsendi suuruse toetusega.

Eelmisel aastal oli Keskerakonnal pealinnas keskmiselt 32, Reformierakonnal 29, IRL-il 19, SDE-l 11, rohelistel viis ja Rahvaliidul kaks protsenti toetajaid.

Kogu Eestis hoiab erakondade reitingu edetabelis 36 protsendiga kindlalt esikohta Reformierakond, kellele järgnevad Keskerakond 23-, Isamaa ja Res Publica Liit 16- ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond 14-protsendilise toetusega. Eestimaa Rohelisi toetab uuringu kohaselt neli ja Rahvaliitu kaks protsenti valijatest.

Parteide igakuise populaarsusuuringu käigus küsitles TNS Emor 5.- 26. jaanuarini 812 valimisealist kodanikku. Neid vastanuid, kes ei osanud eelistada ühtki parteid, oli jaanuaris 27 protsenti. Viimaseid erakondade toetusprotsentides ei arvestata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles