Samost: sotside automaksu ideest õhkub klassiviha

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsid kehtestaks automaksu.
Sotsid kehtestaks automaksu. Foto: SCANPIX

Ajakirjanik Anvar Samosti hinnangul õhkub Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valimislubadusest kehtestada automaks klassiviha.

«Sotsid tahavad maksustada uue auto ostmist, mitte sõitmist või saastamist, sellest õhkub pigem klassiviha,» leidis Samost Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Sotside valimisnimekiri valmistas mulle suure pettumuse, sest suur hulk endisi rahvaliitlasi oli nimekirja etteotsa sattunud, aga sotside programm tundub pigem üsna sümpaatne,» sõnas ajakirjanik Kalle Muuli.

«Kui üks erakond ise hindab oma valimislubaduste maksumust summale x, siis mõistlik on see korrutada näiteks Tambovi konstandiga läbi. Aga lubaduste maksumusest pole üldiselt probleemi, kuna Eestis on siiani olnud koalitsioonivalitsused ja kõik valimislubadused ei olegi mõeldud täitmiseks,» rääkis Samost.

«Sotside programmis on kirjas lause «moderniseerime peresuhteid käsitlevat seadusandlust», millest mina saan aru, et seadustatakse samasooliste kooselu. Selliseid asju võiks ikka otse välja öelda, et asjaosalistel endil oleks ka võimalik aru saada, mida lubatakse,» nentis Samost.

«Käibemaksualandamistega oleksin mina väga ettevaatlik, tarbijale ei anna see midagi, selle raha panevad taskusse need, kes toodavad või üritusi korraldavad ja nad saavad hakkama isegi. Toidu hinnad sellest reaalselt ei lange,» leidis Kalle Muuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles