Toomla: poliitikas võib iga saladus tulla avalikuks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wikileaks
Wikileaks Foto: Postimees.ee

Tartu Ülikooli politoloogi Rein Toomla sõnul on WikiLeaksi saladokumendite avaldamine jõuline signaal poliitikutele, et kõik võib kunagi tulla avalikuks.

«Väga palju arvati, et on olemas riigisaladused või diplomaatiline protokoll, millest ei räägita. Poliitikud peavad aga arvestama, et kõik võib tulla avalikuks. Ei pruugi, aga võib,» märkis Toomla Reporter.ee videolõigu vahendusel.

Toomla arvas, et kuna praegu on kogu juhtumi keskmes president, siis võib küsida, kuidas mõjutab see presidendivalimisi.

«Ma arvan, et üks väike aspekt võib kõne alla tulla. Ilves alles hiljuti teatas, et on nõus kandideerima. Ma arvan, et seal tuleb üle küsida, kas ta ikka väga tahab saada Eesti presidendiks või mitte,» sõnas Toomla.

Alates tänasest avaldab Postimees artikleid, mis põhinevad Wikileaksi materjalidel ja käsitlevad USA suhteid Eestiga, sealhulgas Ameerika diplomaatide hinnanguid meil toimuvale. Eelkõige on tegu USA Tallinna saatkonnas kirjutatud ettekannetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles