Reformierakond: keegi ei kahtle, et Ilves on siiras Eesti patrioot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ei pea sobivaks kommenteerida Wikileaksi avaldatud materjale president Toomas Hendrik Ilvese kohta, kuna leiab, et tegu on isiklikest vestlustest pärit ja muljetel põhinevate arvamustega.

«Igast riigist, meediaorganisatsioonist, poliitikust või tavalisest inimesest oleks võimalik panna kokku üsna moondunud pilt, tuginedes mõne inimese isikliku arvamuse peegeldusele teiste poolt,» märkis Michal. «Ma ei tea ühtegi inimest, kes teaks ühtegi inimest, kes kahtleks, et Toomas Hendrik Ilves oleks muud kui siiras Eesti Vabariigi patrioot.»

Peasekretär lisas, et kontekstist välja võetud isiklikud arvamused ei muuda fakti, et Ilves on mitmel korral otsustanud Eesti teenimise kasuks ka siis, kui mujal oleks mugavam või tasuvam olnud.

«Tema teod põhiseaduslike väärtuste kaitsel räägivad rohkem ja kõvemini, kui kellegi ettekujutused mõnest vestlusest ja selle hilisemad ülestähendused,» ütles Michal.

Tänane Postimees avaldas Wikileaksi kogutud Eestis tegutseva USA saatkonna memod, kus väidetakse, et Toomas Hendrik Ilves kandideeris presidendiks oma sõnul ainult Arnold Rüütli kõrvaletõrjumiseks ning väljendas vastumeelsust Keskerakonna ja Rahvaliidu suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles