Aavik poliitdebatist: suurtest ettevalmistustest hoolimata oli igav!

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marti Aavik
Marti Aavik Foto: Toomas Huik / Postimees

Kolmapäeva õhtul oli eetris esimene ETV «Valimisstuudio», mis poliitikahuvilistes ohtralt vastukaja tekitas. Alljärgnev on Postimehe arvamustoimetaja Marti Aaviku arvamus saatest.

ETV oli palju pingutanud «Valimisstuudiosse» uute elementide toomisega, aga põnevusega jälgitavat tervikut (seekord veel) ei tekkinud. Anvar Samosti suurepäraselt sihitud avaküsimustele vastuseks lasti poliitikutel ikkagi heietada maast ja ilmast.

Selle asemel et kohe ja järjekindlalt nõuda selget vastust selgele küsimusele, nagu hilisemas stseenis Urve Paloga. Kui saatejuhi suust kõlasid sõnad, et tutvustusring on nüüd tehtud, oli kulunud 20 minutit 90-minutilisest saatest.

Miks peab valimisdebatt olema otsesaade? Eriti veel nüüd, mil kaasa on haaratud Samost, kes kärpeaegadel pahandas valitsuse ööistungite pärast. Enamiku inimeste vaimse soorituse tipp-periood ei ole tõesti kell 21.40–23.10. Salvestage saade päeval.

Tahaks jälgida täies löögivalmiduses väitlejaid, pealegi oleks tiheda päevakavaga ministrid ja iseenda peremehed siis võrdsemas seisus.

Seltskond ajakirjanikke, kes sündivat jälgib ja tähelepanekuid teeb, oli ideena samuti hea, aga nende sõnumit võikski eelkõige esitada kogenud teleesineja. Ülejäänute pikemad heietused võtavad lihtsalt hoogu maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles