Maria Piirissaarelt: me ei maga enam, kardame, et põleme kõik ära (3)

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare põhjaosas Piiri küla servas põles ööl vastu pühapäeva maha kaks elamist. Pühapäeva hommikul seisid Fedora Miruškova ja Aleksandr Miruškov nõutult oma sugulase Praskovja Teimani elamise varemetel. Samuti tuleroaks läinud kõrvalmajas alaliselt ei elatud, sel käidi suvitamas. Tulekahju ajal oli kõrvalmaja tühi.
Piirissaare põhjaosas Piiri küla servas põles ööl vastu pühapäeva maha kaks elamist. Pühapäeva hommikul seisid Fedora Miruškova ja Aleksandr Miruškov nõutult oma sugulase Praskovja Teimani elamise varemetel. Samuti tuleroaks läinud kõrvalmajas alaliselt ei elatud, sel käidi suvitamas. Tulekahju ajal oli kõrvalmaja tühi. Foto: Vitali Trots

Magamata, närvis, stressis, hirmul ja pantvangis oma võimu käes – nii võttis Piirissaare vallasekretär Maria Korotkova eile pärastlõunal kokku saarerahva meeleolu pärast öist tulemöllu, milles hävis kaks elamist. Kolmas maja sai kahjustusi.

«Ainult kaks ja pool kuud tagasi põles meil maha kaks maja ja palvemaja, nüüd läksid jälle kaks maja,» ohkas Maria Korotkova. «Oleme täitsa kaitsetud, kardame järgmist tulekahju. Jälle meie pangedega jooksime ja kustutasime – hullumaja! Inimesed korjavad juba oma dokumente ja fotosid kokku, panevad neid kättesaadavasse kohta, sest ei tea, millal ja kellel tulekahju võib puhkeda.»

Häirekeskus sai teate Piirissaarel puhkenud tulekahjust laupäeval kell 23.42. «Meie juba magasime, aga tütar käis veel hilja saunas, tal on väike laps,» rääkis tuleroaks läinud majast saja meetri kaugusel elav Filimon Kuznetsov. «Tütar oli kell 11.15 väljas käinud – ei midagi. Kell pool kaksteist oli juba kuulda pauke, Praskovja elamise katuse eterniit paukus.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles