Laasik: sotsiaalkaitse tagamiseks tuleb leida lisaallikaid

Kadri Ratt
, kadri.ratt@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Laasik
Peeter Laasik Foto: Sille Annuk

Keskerakondlane Peeter Laasik ei ole nõus, et hädavajalikke muutusi sotsiaalpoliitikas saab ellu viia ainult siis, kui majandusareng selleks võimalused loob.

«Kui erakonna ainus prioriteet on majandus, siis on see muidugi normaalne. Aga kui prioriteet on inimene ja tema toimetulek, tuleks siiski püüda leida lisaallikaid vajaliku sotsiaalkaitse tagamiseks. Kinnitades, et Reformierakond ei kavatse maksude osas ühtegi muudatust teha, ütleb erakond sisuliselt, et midagi tänasega võrreldes ei muutu,» leidis Laasik.

Tema sõnul on küsimus poliitilistes valikutes. «Kas majandus või inimene. Reformierakonna eelistus on majandus, Keskerakonna eelistus inimene,» märkis Laasik.

Praegust pensionisüsteemi ei tuleks Laasiku sõnul muuta, kuid kõige problemaatilisem koht on tema hinnangul see osa, mida kindlustab riik. Laasiku hinnangul on praegune pensionikasv saavutatud vaid tänu sellele, et pensionide tase oli algusest peale liiga madal.

Eesti Ametiühingute Keskliit kutsus riigikogu fraktsioonide esindajad kolmapäeval sotsiaaldebatile «Metsik ida või kuldne lääs?», et anda erakondadele võimalus selgitada valimisprogrammides kõlanud sotsiaalkaitse arendamise lubadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles