Valimislatt alla? Liia Hänni astub homme väitlustulle

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liia Hänni
Liia Hänni Foto: Mihkel Maripuu

Juba homme võtavad Postimees.ee’s omavahel mõõtu põhiseaduse ekspert Liia Hänni ja Eesti Väitlusseltsi tandem, et selgitada välja, kas riigikogu valimiskünnise peaks langetama 5 protsendilt 3-le või mitte.

Hänni kaitseb seisukohta, et latti peaks langetama, ning väitlusseltsi esindavad Ragnar Siil ja Toomas Roolaid, et mitte.

Kuigi mõlema poole avakõned ilmuvad Postimees.ee's juba kell 10, algab debati interaktiivseim osa ehk ristküsitlus kell 11.30. Küsitlusse saavad omapoolsete küsimustega panuse anda ka lugejad. Väitluse võtavad kokku mõlema poole lõppsõnad.

Laia vastukaja saanud online-väitluste eelmine hooaeg oli tunamullu sügisel enne kohalike omavalitsuste volikogude valimisi. Siis debateerisid noorte tippväitlejatega erinevate erakondade Tallinna linnapea kandidaadid.

Mullu väideldi erinevate ekspertide ning poliitikutega eutanaasia, laste vitsakeelu, täiskasvanute-alaealiste seksipiiri, homopartnerluse, matemaatika riigieksami, meeste-naiste palgalõhe, algklassides hinnete panemise, eurorahaga kaasneva hinnatõusu, euroraha najal terendava majanduskasvu ja mõõduka alkoholitarbimise ohtlikkuse üle.

Reeglina kord kuus korraldatavate online-väitluste eesmärk on muuta arutelu erinevatel ühiskonnas aktuaalsetel teemadel sisulisemaks ning argumenteeritumaks.

Väitlusseltsi võistkond ei esinda oma seisukohti, vaid on valmis asetama end positsiooni, mida sageli avalikkuses ei julgeta või ei osata kaitsta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles