Sotsid: läheneme sotsiaalmeediale ausalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside kodulehekülg
Sotside kodulehekülg Foto: Repro

Sotsiaaldemokraatide sotsiaalmeedia koordinaatori Gerd Tarandi sõnul kavatseb erakond valimiste eel kasutada mitmeid sotsiaalmeedia kanaleid, kuid nad ei plaani kandidaate poolvägisi sotsiaalmeediasse tuua, vaid toetutakse neile, kes seal juba tegutsevad.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja selle liikmed kasutavad valimisperioodil ning valimiste vahele jääval ajal suhtlemiseks väga erinevaid vahendeid. Erakonnal on enda Facebooki fännileht, Twitteri konto, Flickri pildipank, YouTube konto jne. Samuti avaldab erakond enda veebilehel enda liikmete blogipostitusi.

«Läheneme sotsiaalmeediale ausalt ja realistlikult,» lubas Tarand.

Tema sõnul ei hakata kandidaate kampaania ajaks poolvägisi erinevatesse sotsiaalmeedia kanalitesse viima ja tegevuste korral lähtutakse konkreetsete kandidaatide personaalbrändidest. Küll aga kavatsetakse toetuda neile, kes sotsiaalmeedias juba tegutsevad.

Tarand lubas, et sotsid kavatsevad senisest aktiivsemalt jälgida sotsiaalmeediakanalites kerkivaid arutelusid ja nende kohta käivaid mõtteid ning pärijatele võimalusel vastata.

Veebikanalitest üks aktiivsemaid on Tarandi kirjelduste kohaselt Facebook, kuhu pannakse info erakonna kandidaatide, ürituste ja uudiste kohta. Samuti jõuavad Facebooki kõik videoklipid ning alates järgmisest nädalast ka valimiskampaania põhisõnumid.

Suure tõenäosusega toimuvad Facebooki lehel valimisperioodil ka virtuaalsed videokohtumised kandidaatidega, kus on võimalik vastuseid saada kõigil neil, kes isiklikult kandidaadiga kohtuma ei jõua.

Tarand lubas ka, et sotsiaalmeedias paljastatakse ka veidi valimiskampaania telgitaguseid - näiteks avaldavad nad kolmapäeval Flickris ja Facebookis pildigalerii sellest, kuidas lindistati erakonna teleklippe jne.

Tarandi sõnul pole sotsidel kavas massiliselt erinevate auhinnamängudega fänne või jälgijaid meelitada, kuigi üks põnevam auhinnamäng on siiski kavas.

Uuenduskuud tehakse ka erakonna veebilehele ja sellel nädalal peaks kõigi kandidaatide andmetele lisanduma viited nende olemasolevatele veebikanalitele.

Linke:
SDE kodulehekülg
SDE Facebookis
SDE Twitteris
SDE Flickris
SDE YouTube’is
Viiteid aktiivsematele blogijatele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles