Politoloog: parteiasjade ajamine riigi raha eest tuleb hukka mõista

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Tallo
Ivar Tallo Foto: Peeter Langovits

Politoloog Ivar Tallo hoiatab kiire poliitilise allakäigu eest, kui Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) tegevust oma piirkondlike aktivistide riigi palgale võtmisel kohe otsustavalt hukka ei mõisteta, kirjutab Äripäev.

«On ennekuulmatu, et võetakse erakondlike asjade ajamiseks riigi raha! Kui sellist asja kas või Valges Majas tehtaks, oleks see suur üle-ameerikaline skandaal ja inimesed astuksid tagasi,» ütles Tallo.

Kui Isamaa ja Res Publica Liidu selline tegevus jääb vaid valimiseelseks diskussiooniks, siis võimendatakse tema sõnul veelgi poliitilist allakäigutreppi, millel erakonnad juba mõnda aega trambivad.

«Sellise käitumise puhul pole IRLil mitte mingisugust õigust kritiseerida Tallinna linnavalitsuse või siis Keskerakonna tegevust, kus sarnase mustri järgi tehakse linna raha eest valimispropagandat,» lisas ta.

Reedene Postimees kirjutas, et IRLi piirkondade juhid teevad erakonna kihutustööd sisuliselt riigi raha eest, sest möödunud aastal otsustas IRL vormistada partei piirkondlikud aktivistid oma ministrite ja maavanemate nõunikeks.

IRLi juht Mart Laar ega peasekretär Ken-Marti Vaher pole partei säärast tegevust seni kommenteerinud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles