Samost: Laar ja Vaher peavad veel paar päeva «vastu pidama»

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimees Ene Ergma, IRLi esimees Mart Laar ja partei peasekretär Ken-Marti Vaher.
Riigikogu esimees Ene Ergma, IRLi esimees Mart Laar ja partei peasekretär Ken-Marti Vaher. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Ajakirjanik Anvar Samosti sõnul teavad IRLi esimees Mart Laar ja peasekretär Ken-Marti Vaher, et peavad partei piirkonnajuhtide riigitööle võtmise skandaalis veel paar päeva vaikima ning skandaal vaibub.

«Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Mart Laar ja peasekretär Ken-Marti Vaher pole skandaali veel kommenteerinudki, on piirdutud partei pressiesindaja Rauno Veri repliikidega, nagu suuremaid tegelasi see ei puudutaks üldse,» imestas ajakirjanik Kalle Muuli Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Ma ei oska nimetada ühtki võimul olevat erakonda, kes sarnast adminstratiivse ressursi vargust võimul olles poleks tarvitanud,» nentis Samost.

«IRL on ajalooliselt kõige rohkem osutanud sellisele administratiivse ressursi kasutuse lubamatusele. Sel nädalal oli piinlik moment, kuna erakonna liige Andres Herkel juhtis oma ajaveebis tähelepanu Põhja-Tallinna linnaosa keskerakondlastest juhtidele, kes tegid linna raha eest oma isiklikku riigikogu valimiskampaaniat,» kirjeldas Samost.

«Oma süü on muidugi ajakirjandusel, kes pole piisava järjekindlusega sellise praktika lubamatusele tähelepanu juhtinud,» leidis Samost. «Ken-Marti Vaher ja Mart Laar teavad, et kui nad paar päeva vastu peavad ja ajakirjanikega neist teemadest ei räägi, siis läheb see teema mööda ja neilt selle kohta enam ei küsita.»

«See juhtum on eriline selles mõttes, et kui tavaolukorras nõunikud püüavad ametikohale vastavat tööd teha kasvõi veidi, siis seekord on tegu puhtalt erakonnatöö ja valimiskampaaniaga, sisuliselt on see valimiskampaania kulude kandmine riigi kaela, ses mõttes on see tõesti eriti häbiväärne,» leidis Muuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles