Jürgen Ligi: katsume kosmose asemel maal hakkama saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Mihkel Maripuu

Rahandusminister Jürgen Ligi väitel toovad mitu Euroopa Liidu riiki oma majandusplaanide õigustamisel eeskujuks Eestit ja tema hinnangul tuleks enne kosmosesse pürgimist maa peal hakkama saada.

Ligi hinnangul on praegu Eesti olulisemateks valupunktideks töötus ja sotsiaalsed riskigrupid, kuigi ta toonitab, et asi ei ole ainult valudes, vaid asi on arengus, kirjutas Õhtuleht.

«Mina hakkaks peale meie tarkuse küsimusest: mida me suudame toota ja mis hinnaga, on seotud väga palju meie inimeste pädevusega, meie oskuste, meie teadmiste, meie haridusega,» sõnas ta. «See on see, mis tegelikult võimaldab meil hõlmata tasuvamaid positsioone maailma tööjaotuses.»

Ligi väitel räägib Ene Ergma küll Eestist kui võimalikust kosmoseriigist, kuid tema soovitaks esmalt maa peal hakkama saada ning kosmosesse pürgimine on valimiste eel ja ka järel tema ohjata – et inimesed ei lendaks kosmosesse.

Ligi hinnangul on inimeste meeleolu 2009. aasta lõpust paranenud ja sellest ajast on näha tarbijakindluse tõusu ning inimesed julgevad natuke rohkem kulutada.

«Sel aastal hakkavad kaheldamatult inimeste reaalsissetulekud kasvama - eelmisel aastal reaalsissetulekud ei kasvanud, sest sügisene inflatsioon sõi rohkem ära,» väitis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles