Ligi: Eesti ei vaja ühtegi uut maksu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rahandusminister Jürgen Ligi (Reformierakond) ütles mitme erakonna valimisplatvormides leiduvaid uute maksude ideid kommenteerides, et nende elluviimiseks pole vajadust.

«On kahjuks erakondi, kes ei pööra oma maksuideedes enamasti tähelepanu sotsiaalsetele ja majanduslikele analüüsidele,» ütles Ligi. «Konkreetsete ettepanekute hulgas ühtegi uudset ei ole – need kõik juba läbi analüüsitud, niipalju kui võimalik.»

«Eesti on võrdlemisi unikaalses seisus – meil pole vajadust ühegi uue maksu või maksutõusu järele,» lisas rahandusminister. Eesti maksusüsteemi suureks nõrkuseks on tema hinnangul suure koormuse panemine tööjõumaksudele.

«Seda koormust me esimesel võimalusel ka alandame. Algab see töötuskindlustusmaksust, seejärel kaalume tulumaksu langemist,» lubas Ligi. Ta põhjendas, et tulumaks on majandusele kõige koormavam maks, ja selle vähendamine langetaks nii tööjõu kui ettevõtluse maksukoormust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles