Riigikokku pürgivad keskerakondlased reklaamivad end linna raha eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Ivanova plakat
Olga Ivanova plakat Foto: http://www.herkel.net

Riigikokku kandideerivad ja Tallinna palgal olevad keskerakondlased on sättinud end suurelt linna raha eest valminud reklaamplakatitele, millega kutsutakse terviseüritusele. 

Põhja-Tallinna linnaosa vanem Karin Tammemägi ja vanema asetäitja Olga Ivanova on eesseisvatel valimistel Keskerakonna kandidaadid samas linnaosas, kuid mõlemad keskerakondlased poseerivad hiigelsuurtel reklaamikandjatel, mis kutsuvad inimesi linnaosa tervisepäevadele, osutab Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisuse liige Andres Herkel oma blogis.

«Milleks on tervisepäeva vaja reklaamida linnaosavanema ja tema asetäitja hiigelportreedega?» esitas Herkel küsimuse.

«Olgu siis pildi peal pigem arst või võimlemisõpetaja. Kui idee on selles, et noorte daamide nägemine on tervendav, siis võinuks valimiseelses olustikus leida neutraalsed modellid. Tegemist on linna raha kuritarvitamisega, et mitte öelda vargusega maksumaksja taskust, mille eesmärk on isiklik kampaania.»

Tammemägi sõnul katab ürituse korralduslikud kulud korraldaja ehk linn. Linnaosa vanem lisas aga, et Herkeli jutt on kohatu, kui lugeda tänases Postimehes avaldatud artiklit, mis puudutab IRLi töötajate palkamist riigiametitesse.

«Tavaliselt näevad teistes inimestes halba need, kel endal kurjad mõtted peas ja halvad kavatsused hinges, nii ka nüüd,» ütles Tammemägi.

Tammemägi sõnul on ta oma igapäevases töös näinud, kuidas majanduskriis on nõrgestanud paljude inimeste vaimset tervist ja linnaosa juhina peab ta oma kohustuseks teha kõik selleks, et tutvustada tervislikke eluviise ja laiendada sportimisvõimalusi linnaosas.

«Kõik poliitikud peaksid rohkem pühendama oma aega rahva tervist edendavatele üritustele ja vajadusel seda oma näoga reklaamima,» väitis Tammemägi. «Miks ei oleks võinud näiteks IRL ühe osa oma massiivsest valimisreklaamist hoopis tervise edendamisele pühendada?»

Herkeli hinnangul ei saa reklaamplakatitel olevad ametnikud aga ehk arugi, et nad on millegi vastu eksinud.

«Nemad astusid ametisse siis, kui Keskerakond oli administratiivse ressursi kasutamise poliitilise kampaania eesmärgil ammugi normiks muutnud,» nentis Herkel. «Paraku siiski mitte nende inimeste jaoks, kel on soov näha Eestit euroopaliku maana.»

«Rahva Tervislik Päev» toimub 22. jaanuaril kell 11 Salme kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles