Ernits: Eesti riik on liiga õhukeseks hööveldatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Ernits
Peeter Ernits Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Rahvaliidu nimekirjas riigikogu valimistel kandideeriva Maalehe peatoimetaja asetäitja ja Eesti Ajakirjanike Liidu esimehe Peeter Ernitsa hinnangul on riik liiga õhukeseks hööveldatud ja maal on inimestel keeruline hakkama saada.

Ernits selgitas Kuku raadiole, et Põlva-, Valga- ja Võrumaal kandideerima sundis teda suur mure Eesti äärealade pärast. Ernitsa sõnul karistatakse Eestis inimesi selle eest, et nad ei ela Tallinnas ja võimalused eluga hakkama saada on muudetud maal väga keeruliseks.

Riik on, Ernitsa sõnul, liiga õhukeseks hööveldatud.

Rahvaliidu nimekirjaga ühinemist põhjendas Ernits, et tegemist on selgelt regionaalse parteiga, kus on reeglina tublid inimesed, kes hoolitsevad elu kestmise eest Tallinnast eemal.

Ernits kinnitas, et Rahvaliit ei ole mingi kurjategijate kamp. Ta lisas, et see, kuidas üht suurimat erakonda on hävitada püütud, kuulub eraldi teemasse.

Ernits lisas, et tal on alati olnud ehk mõne meelest rumal komme aidata neid, keda ilma põhjuseta pekstakse.

Ernits selgitas, et kuigi ta on mõtteviisilt ja tegudelt roheline ei saa ta Eestimaa Rohelistega koos valimistele minna. Tema sõnul on nende nimekirjas inimesi, keda ta ei pea usaldusväärseks ega ka roheliseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles