Reformierakond: me jääme parempoolsuse lipulaevaks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Mumm / Postimees

Reformierakonna peasekretr Kristen Michal kinnitab, et Reformierakond oli, on ja jääb liberaalseks parteiks ja Eesti parempoolsuse lipulaevaks.

Politoloogi Rein Toomla sõnul on üldreeglina, pikaajaliselt erakonnad liikunud häälte püüdmise nimel vasemale, Reformierakond liikus nüüd vastupidi. «Kas tõlgendada seda vastutuse tugeva tunnetamisena?»

«Nendel on lasunud peamine vastutus nelja aasta eest. Kui nad tahavad nüüd, natuke raskematel aegadel kui 2007 ka vastutust endale võtta, siis ju on nad näinud suundumises paremale korraga nii mõtet kui võtit,» lisas Toomla.

Michali arvates on Toomla kindlasti õigel teel – Reformierakond on kandnud äärmustesse kaldumata vastutust Eesti tuleviku eest pikalt ja koos partnerite ning koos Eesti rahvaga on meil ette näidata palju õnnestumisi. «Positiivne iive üle 20 aasta on suur rõõm, nagu on kõigi ühise pingutuse tulemus eurotsooni pääs.»

«Reformierakonna jaoks on peamine jätkata tööd stabiilse majanduskasvu nimel,» lisas Michal.

Michal lisas, et Reformierakonnal on ka toimiv sotsiaal- ja perepoliitika arsenal ette näidata. «Oleme palju suutnud ellu viia, vahepeal on karmid majandusolud näiteks perepoliitika vallas seadnud oma piirid, kuid tuleme nende - lasteaiakohtade programmid, ringiraha jmt - juurde kindlasti olude paranedes tagasi. Eesmärk on tõhus sotsiaal- ja perepoliitika - et abi jõuaks just nendeni, kes seda abi kõige rohkem vajavad ja et see abi oleks ka piisav,» lisas Michal.

Toomla analüüsis Postimees.ee palvel Eesti erakondade valimisplatvormide paiknemist parem-vasak skaalal. Selgus, et kõik erakonnad on tsentris, kuid võib märgata väiksemaid maailmavaatelisi erinevusi. N-ö parempoolsema grupi moodustavad nende seas Reformierakond ja Rahvaliit, keskel on IRL ja sotsid ning vasakul Keskerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles