Suhtekorraldaja: väljendiga «peibutuspart» tehakse paljudele liiga

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peibutuspardid.
Peibutuspardid. Foto: Urmas Nemvalts

Suhtekorraldaja Andreas Kaju märkis ETV saates «Ringvaade», et poliitikasse suundunute kohta kasutatavad väljendid nagu «peibutuspart või «broilerid» teevad paljudele liiga.

«Teatud tõde neis väljendeis siiski on, kui rääkida prominentsetest inimestest, kelle säraga tahetakse hääli juurde saada, mida erakonnad ise ei saaks,» vahendab ERR Uudised Kaju sõnu.

Suhtekorraldaja rõhutas aga, et kindlasti ei vasta tõele jutud neile lubatavatest rahadest või korteritest, vaid ka tuntud inimesi ajendab kandideerima eelkõige isiklik edevus või siis tõsimeelne lootus edaspidi poliitikas karjääri teha.

Riigikogu liige Erki Nool (IRL) ütles, et partei jaoks on ideaalne peibutuspart väga tuntud inimene, kes teeb valimistel väga hea tulemuse, on seejärel neli aastat täiesti passiivne, kuid siis teeb valimistel taas väga hea tulemuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles