Larin: ajakirjaniku aktiivne poliitiline kaasatus ei tule kõne alla

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lea Larin.
Lea Larin. Foto: Peeter Langovits

Eesti Päevalehe peatoimetaja Lea Larini sõnul ei tule ajakirjaniku kandideerimine valimistel või muul viisil aktiivne poliitiline kaasatus kõne alla eetilistel põhjustel.

«Kindlasti tekib küsimus, kuivõrd sõltumatu on või saab olla poliitiliselt aktiivne ajakirjanik,» ütles Larin Postimees.ee’le.

«Samas teeme selget vahet maailmavaate ja aktiivse poliitilise angažeerituse vahel nagu seda on erakonda kuulumine või valimistel kandideerimine, maailmavaate olemasolu ajakirjanikul tuleb kasuks ja on tervitatav,» rõhutas ta.

«Kui mõni Eesti Päevalehe ajakirjanik avaldaks soovi valimistel kandideerida, siis peaksime valimiste ajaks töösuhte kas peatama või leidma inimesele organisatsiooni sees mõne teistsuguse töö,» lisas Lea Larin.

Mitmed ajakirjanikud nagu Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarand, Tegelikkuse Keskuse peatoimetaja Juku-Kalle Raid ja Maalehe peatoimetaja asetäitja Peeter Ernits, aga näiteks ka Kanal 2 saatejuhid ja ajakirjanikud Üllar Luup, Heiki Valner, Peep Taimla ja Peeter Võsa kandideerivad seekordsetel riigikogu valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles