Kaalep: kandideerija uudisteankruna eetrisse küll ei pääseks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu juhatuse liige Tiina Kaalep.
Rahvusringhäälingu juhatuse liige Tiina Kaalep. Foto: Peeter Langovits

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse liige Tiina Kaalep leidis, et valimistel kandideeriv ERRi uudiste- või poliitikaajakirjanik kampaania perioodil uudisteankru või poliitikatoimetaja rolli täita kindlasti ei saaks.

«Rahvusringhäälingus puudub selliste juhtumite kohta nii praktika kui ka selge käitumismudel ning iga juhtumit peaks kindlasti vaatlema eraldi,» ütles Kaalep Postimees.ee’le.

«Töösuhte peatamist ei pea ma mõeldavaks, kui just töölepingus pole niimoodi kokku lepitud. Aga kui kandideerija töötab näiteks uudiste- või poliitikavaldkonnas, üritaksime ilmselt jõuda kokkuleppele tema rakendamiseks mõnes muus kohas kampaania perioodil,» selgitas Kaalep.

«Kandideerija eetris käimine uudisteankru või poliitikatoimetaja rollis oleks küll mõeldamatu ja riivaks ERRi tasakaalustatust,» kinnitas rahvusringhäälingu juhatuse liige.

«Omaette huvitav küsimus on see, mis saab pärast valimisi juhul, kui kandidaat ei osutu valituks ning töötab ajakirjanduses edasi. Paraku tuleb tal sel juhul arvestada, et tema sõltumatus võidakse seada kahtluse alla,» rõhutas Tiina Kaalep.

Mitmed ajakirjanikud nagu Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarand, Tegelikkuse Keskuse peatoimetaja Juku-Kalle Raid ja Maalehe peatoimetaja asetäitja Peeter Ernits, aga näiteks ka Kanal 2 saatejuhid ja ajakirjanikud Üllar Luup, Heiki Valner, Peep Taimla ja Peeter Võsa kandideerivad seekordsetel riigikogu valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles