«Vene koondis» osaleb riigikogu valimistel 16 nimega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dimitri Klenski.
Dimitri Klenski. Foto: Priit Simson

Vene Erakond Eestis (VEE) esitas neljapäeval valimiskomisjonile riigikokku pürgijate ehk «Vene koondise» nimistu, millesse kuulub 16 inimest.

«Kokku on nimekirjas 16 inimest ning see esitatakse kõikidesse 12 valimisringkonda, esmajoones Tallinnasse ja (Eesti) kirdeossa,» ütles BNSile VEE esimees Stanislav Tšerepanov.

Ta täpsustas, et üleriikliku nimekirja esinumbriks on parteitu Dmitri Klenski, teisel kohal on üks Vene koolide nõukogu juhtidest Andrei Lobov, kolmandal Vene kodanike huvide eest seisja Juri Mišin, neljandal tema ise.

Järgnevad Gennadi Suhhov ja Gennadi Afanasjev, kes esindavad mitte-eestlaste huve vastavalt Lõuna- ja Kirde-Eestis.

«Igaüks nimekirja 16 liikmest esindab suuri venekeelse elanikkonna organisatsioone,» kinnitas ta. «Selles seisnebki nimekirja peamine idee.»

«Meie loosungiga: «Üheskoos» toonitame, et kogu Eestimaa vene kogukond on ühinenud ning kandideerib Vene Erakonna Eestis nimekirjas, samuti seda, et soovime osaleda riigi tähtsaimate probleemide lahendamisel koos eestlastega ning oleme valmis dialoogiks eesti kogukonnaga ilma vahendajateta,» toonitas Tšerepanov.

Ta lisas, et «Vene koondise» hinnangul peab valimisõigus olema kõigil Eesti alalistel elanikel, nende kodakondsusest olenemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles