Juku-Kalle Raid kandideerib parlamenti IRLi nimekirjas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid
Juku-Kalle Raid Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Juku-Kalle Raid kandideerib IRLi nimekirjas riigikokku, et kaitsta vaba mõtet ja parteilist mitmekesisust.

«Kui inimesele midagi ei meeldi, siis pole mõtet oodata kedagi kolmandat, kes seda muudaks. Selleks ei pea partei liige olema, et kandideerida ja omi vaateid kaitsta,» lausus ta.

Raid ei kuulu ühtegi parteisse ja on äärmiselt kriitiline kahe suurpartei tekkimise fenomeni suhtes. Raid kirjutas alla ka Roheliste algatatud Elurikkuse manifestile.

Kaheparteistumisele järgneks tema sõnul vaimne stagnatsioon. «See on jõhker, kui kaks kildkonda võtavad valguse ja eluruumi kõigilt teiselt ja kehtestavad enda hinnangusüsteemi. Või hinnasüsteemi, kui räägime monopolidest.»

«Keskerakonnas ja Reformierakonnas on pagan-teab kui palju noori, kuid pea mitte ühtegi, kellel oleks piisavalt mune, et oma juhtkonda kritiseerida ja lubjastumist pärssida,» sõnas ta.
«IRLis on see potentsiaal olemas, et saagida sellelt mugavalt ja ülbelt taburetilt üks jalga alt ära, rohelistele hoian selles osas samuti pöialt,» lisas Raid.

«Olemasolevatest parteidest on IRL kõige vähem populistlik ja nad võiks olla midagi enamat kui kelk koalitsioonis,» arvas Raid. «Mulle meeldib ka IRLi rahvuslik joon, kui see läheb kellegi peas segi ksenofoobiaga, siis see inimene ostku endale sõnaraamat. Iga riik püsib rahvuslikul mõttel, sinna hulka kuulub ka näiteks maailmaklassika tõlkimine emakeelde.»

Tema ütlust mööda on IRL erakond, mida ta ise on terve elu valinud, alates aastast 1992, kui ta esimest korda valida sai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles