Valimisteks on end üles seadnud 12 üksikkandidaati

Merje Pors
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Võrreldes 2007. aasta valimistega on käesoleval aastal parlamenti pürgimas rohkem üksikkandidaate – seitsme asemel 12.

Pärastlõunal teatas valimiskomisjon, et üheteistkümnenda üksikkandidaadina pürib riigikokku Svetlana Ivnitskaja. Ivnitskaja kandideerib 1. valimisringkonnas ehk Tallinna Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinna linnaosas.

Ta kandideeris üksikkandidaadina ka 2007. aasta riigikogu valimistel, saades toona 27 häält. Äriregistri andmetel Ivnitskaja ühtegi erakonda ei kuulu.

Kaheteistkümnenda üksikkandidaadina seadis end üles endine kodutütarde juht Anne Eenpalu.

Eenpalu oli aastail 1997-2006 Põllumeeste Kogu liige ning 2006-2009 kuulus ta Keskerakonda. Praegu on ta tegev Lasnamäe linnaosa valitsuse halduskogus. Naine kandideerib riigikokku rahvuslaste Mart ja Martin Helme mõttekaaslaste seas.

Valijatele lubavad Helmete mõttekaaslased esimese asjana riigikogu valimiskorra muutmist - sisse pääseks vaid enim hääli saanud kandidaadid ning neid oleks võimalik riigikogust tagasi kutsuda.

Nende nägemuses saaks rahvas presidenti valida ja algatada rahvahääletusi ning kohalike omavolikogude valimistel võetaks valimisõigus ära mittekodanikelt.

Riigikokku pääsemiseks on üksikkandidaadil olenevalt ringkonnast vaja 4500-6000 häält.

Eelmistel, 2007. aasta riigikogu valimistel kandideeris kokku 7 üksikkandidaati. Kandidaatide registreerimine lõpeb 20. jaanuaril kell 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles