Juhan Kivirähk: Antropov usub, et valija tahab teda tingimata parlamendis näha

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kivirähk
Juhan Kivirähk Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Sotsiooloog Juhan Kivirähki hinnangul on Robert Antropovil kindel veendumus või illusioon, et Eesti valija tahab teda tingimata parlamendis näha ja kui IRL talle seda võimalust pakkus, siis miks mitte seda ära kasutada.

Kivirähki sõnul ei arutleta Eesti poliitikas ammu enam kategoorias eetiline vs ebaeetiline, vaid lähtutakse sellest, kas asi on juriidiliselt korrektne või mitte. «Ja selles osas ei ole Antropovile midagi ette heita,» märkis Kivirähk.

Valimisnimekirjad on tekitanud rahulolematust ka teiste erakondade liikmetes. «Teame, et Evelyn Sepp väljendas väga suurt imestust oma tagasihoidliku positsiooni pärast Keskerakonna nimekirjas. Sotsiaaldemokraat Mark Soosaarele ei meeldinud aga olla ühes nimekirjas isikuga, kelle erakond valis SDE Pärnumaa esinumbriks ning ta otsustas sotside nimekirjast sootuks lahkuda, kandideerides ilmselt üksikkandidaadina. Esialgu kavatses ju sama teha ka Robert Antropov - küllap on sel mehel kindel veendumus, või pigem küll illusioon, et Eesti valija teda tingimata parlamendis näha soovib,» rääkis Kivirähk.

Ta usub, et küllap olid reformierakondlastel omad põhjused, miks nad erakonna sisevalimistel Antropovi välja hääletasid. «See aga, et sama isik osutus kohe teretulnuks IRLi juures, räägib minu arvates rohkem selle erakonna kui konkreetse kandidaadi kohta,» nentis Kivirähk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles