Eurovastane pürgib värvikate plakatite toel riigikokku

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti Poolametsa valimisreklaam.
Anti Poolametsa valimisreklaam. Foto: Anti Poolamets

Täna seadis ennast üksikkandidaadina üles Tallinna kesklinna, Lasnamäe ja Pirita valimisringkonda krooni kaitse kampaania eestvedaja Anti Poolamets.

Rahvuslik-konservatiivsete seisukohtade propageerija, rahvusriigi ja põhiseaduslikkuse teema käsitleja Poolamets alustab täna ka valimiskampaaniat Tallinna kesklinnas olevate värvikate valimisplakatitega.

Plakatitel näeb nii Edgar Savisaart kui Andrus Ansipit, suukorvistatud meest kui Poolametsa ennast.

Savisaart kujutaval plakatil loobib näiteks Keskerakonna esimees dollareid, taustaks Moskva kreml ning tekst «From Russia with Love» koos hüüdlausega «Aitab Savisaarest!»

Kultus-ulmesarja «X-Files» logoga plakatil nõuab Poolamets: «Ansip ja Savisaar, näidake oma kompartei toimikut!»

«Tahan pakkuda alternatiivi lamedatele, pampersireklaame meenutavatele valimiskampaaniatele ja üksnes parteilistest saadikutest koosnevale stagneeruvale seadusandlikule kogule,» põhjendas Poolamets oma kandideerimist ise.

«Eriti loodan, et läbi saaks kommunistliku taustaga erakondade aeg, kes vajalike uuenduste asemel tegelevad enda õhutatud kinnisvaramulli tagajärgedega ja ajakirjandust suukorvistavate mõttetute seadustega.»

Tema sõnul peab Eesti jõudma varem või hiljem olukorrani, kus parteide olemasolu tasakaalustavad riigikogus inimesed, kes on valitud väljaspool parteinimekirju.

«Kavatsen propageerida valimisseaduse muutmist, mis võimaldaks üksikkandidaatidel kergemini parlamenti jõuda, ja rahvaalgatuslike referendumite seadustamist.»

Lisaks peaks valija saama Poolametsa hinnangul nii poolt- kui vastuhääle andmise võimaluse, millega läbikukkunud poliitikutele punast tuld näidata.

«Meil on vaja vastu seista nii Euroopa föderaliseerumisele kui ka kriisis eurotsooni pangandusafääride kinnimaksmisele Eesti rahva taskust, samuti äärmiselt ohtlikule plaanile Venemaaga viisavabadust kehtestada,» märkis ta.

«Idarahaskandaal ja krooni likvideerimine vastuolus põhiseadusega näitavad, et ohud Eesti iseseisvusele pole kadunud.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles