Pärnumaa IRL ei taha Tõnistet esinumbriks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tõniste.
Toomas Tõniste. Foto: Toomas Huik

IRL-i Pärnumaa piirkonna juhatus pole rahul, et erakond saatis sinna esinumbrina kandideerima riigikogu liikme Toomas Tõniste.

Kuigi kandidaatide lõpliku nimekirja esitamiseni on aega ülehomseni, pole kahtlust, et riigikogu liige Toomas Tõniste kandideerib seekord Pärnumaal, 2007. aastal Tallinnas kandideerides sai ta 909 häält ja pääses riigikokku tänu Mart Laari tugevale tulemusele, vahendas ERR Uudised rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

IRLi Pärnumaa juhatus aga Tõnistet, keda ei seo Pärnuga miski, oma nimekirja ei soovinud, nende kandidaadiks ja esinumbriks oli piirkonna esimees Annely Akkermann, kes nüüd on nimekirjas number kahe all.

«Pärnu piirkond on eriavamusel, piirkond tegi ettepaneku, et kohalikud inimesed oleksid esimestel kohtadel, aga keskkontor seda ei arvestanud,» ütles Akkermann.

Akkermanni sõnul kõik ei leppinud Tõniste Pärnus kandideerimisega ning tõmbasid end selle tõttu nimekirjast maha, praegu ei ole veel teada, kes neid asendama hakkavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles