Ühendatud Vasakpartei liikmed kandideerivad Rahvaliidu nimekirjas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Ühendatud Vasakpartei
Eestimaa Ühendatud Vasakpartei Foto: www.erakonnad.ee

Eestimaa Ühendatud Vasakpartei (EÜVP) esindajad lähevad riigikogu valimistele tõenäoliselt Rahvaliidu nimekirjas, ütles BNSile EÜVP kaasesimees Sergei Jürgens.

Tema sõnul edenevad läbirääkimised jõudsalt ning Rahvaliidu nimekirja etteotsa võib Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita valimisringkonnas asuda EÜVP liige ja Maardu linnapea Georgi Bõstrov.

Jürgens ütles BNSile, et juhatused lepivad ühise kandidaatide nimekirja osas lõplikult kokku arvatavasti kolmapäeval. «Lasnamäel saab Rahvaliidu nimekirja esinumbriks Georgi Bõstrov. Rahvaliidu üleriigilises nimekirjas on Bõstrov kuuendal kohal. Üldse hakkab Rahvaliidu nimekirjas kandideerima 5-10 EÜVP esindajat,» ütles Jürgens, lisades, et Rahvaliidu nimekirjas kandideerivatelt EÜVP liikmetelt ei ole Rahvaliitu astumist nõutud.

Jürgensi sõnul pürgib ta ise riigikokku samuti Rahvaliidu nimekirjas. Eraldi nimekirja EÜVP eelseisvateks valimisteks kokku ei pane.

Jürgens ütles ka, et ühinemiskõnelusi kaks erakonda praegu ei pea, «kuid tulevikus ei saa niisugust võimalust välistada».

Erinevalt Vene Erakonna Eestis baasil kokku pandud niinimetatud Vene Koondisest ei pea EÜVP Jürgensi sõnul «vene küsimust» neil valimistel domineerivaks. «Meie jaoks on kõige tähtsam tööpuuduse vähendamine ja majanduskasv,» selgitas ta.

Rahvaliidu esimees Andrus Blok kinnitas BNSile, et praegu on kõne all kuni kümne erakonnavälise kandidaadi kaasamine Rahvaliidu nimekirja, kuid täpsemalt ei soovinud ta nendest enne kolmapäeval toimuvat juhatuse koosolekut rääkida. Võimalikke Rahvaliitu mittekuuluvaid kandidaate on tema sõnul ka mujalt kui Ühendatud Vasakparteist.

Varem on Blok öelnud, et kuna seaduse kohaselt ei saa teise erakonna liikmed Rahvaliidu nimekirjas kandideerida, siis tuleb erakonnaväliste kandidaatide kaasamine kõne alla vaid siis, kui nad osalevad valimistel parteitutena.

Rahvaliit teatas pühapäeval pärast erakonna volikogu koosolekut, et partei üleriigilist valimisnimekirja juhivad esimees Andrus Blok ja peaministrikandidaat Jaan Toots, kellele järgnevad aseesimehed Mai Treial, Riina Kull ja Viljar Jaamu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles