Toomla: «rahvaliitlaste» arv riigikogus kasvab

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Tartu Ülikooli politoloogi Rein Toomla hinnangul on endised rahvaliitlased saanud erakondade valimisnimekirjades nii head kohad, et neid võib kokkuvõttes pääseda riigikokku rohkem kui nelja aasta eest - olenemata sellest, et Rahvaliit ise võib jääda parlamendis esindamata.

Ta juhtis tähelepanu, et sotside valimisnimekirja esikümnes on lausa neli endist rahvaliitlast – Jaak Allik (5.), Jaan Õunapuu (6.), Karel Rüütli (7.) ja Kajar Lember (9.) – ning uskus, et need kõik peaks riigikokku ka sisse saama.

Toomla pidas reaalseks, et sama saatus ootab ka partei üleriigilises nimekirjas 11. kohal olevat Jaanus Marrandit.

Lisaks eelmainitutele peaks Toomla sõnul riigikokku pääsema värske keskerakondlane Ester Tuiksoo (10. koht) ning Rahvaliidust Reformierakonda läinud Aivar Sõerd (28. koht).

Politoloogi sõnul on riigikokku pääsemise piiri peal ka Reformierakonda läinud Tarmo Mänd, kes on partei üleriigilises pingereas 41. kohal.

See kõik teeks kokku kaheksa nime, mis on rohkem kui need kuus mandaati, mis Rahvaliit 2007. aasta riigikogu valimistel sai.

Lisaks märkis Toomla, et ei saa lõplikult välistada, et ka mõni Rahvaliidu enda nimekirja esindaja ime läbi valituks osutub.

Hetkel on Rahvaliidul riigikogus vaid üks esindaja – Mai Treial. Ülejäänud viis on vahepeal erakonda vahetanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles