Endised rahvaliitlased on saanud parteide nimekirjades kõrgeid kohti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliit.
Rahvaliit. Foto: : kollaaž Katri Karing

Eelmisel aastal Rahvaliidust lahkunud poliitikud on saanud teiste erakondade valimisnimekirjades kõrgeid kohti.

Enim endiseid rahvaliitlaseid kandideerib 6. märtsil toimuvatel riigikogu valimistel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) nimekirjas, kus on üldnimekirja kõrgeima, viienda koha saanud Rahvaliidu kunagine juhtpoliitik Jaak Allik.

Riigikokku kuuluv endine regionaalminister Jaan Õunapuu on SDE üldnimekirjas kuuendal, Rahvaliidu endine esimees, riigikogu liige Karel Rüütli seitsmendal, kunagine peasekretär Kajar Lember üheksandal ja riigikokku kuuluv Rahvaliidu endine juht Jaanus Marrandi 11. kohal. SDE nimekirja 51 esimese hulgas on kunagistest rahvaliitlastest veel ka näiteks Tiit Tammsaar, Jaan Sõrra, Etti Kagarov ja Ene Tomberg.

Keskerakonna valimisnimekirjas on kõrge 10. koha saanud Rahvaliidu endine aseesimees, kunagine põllumajandusminister ja praegune riigikogu liige Ester Tuiksoo.

Endine rahandusminister Aivar Sõerd ja parlamenti kuuluv Tarmo Mänd kandideerivad valimistel Reformierakonna nimekirjas, kus nad on vastavalt 28. ja 41. kohal. Samas nimekirjas osaleb valimistel ka rahvaliitlasena riigikogu eelmisesse koosseisu kuulunud Vello Tafenau.

Rahvaliidust lahkus sadu liikmeid möödunud aasta kevadel ja suvel pärast seda, kui erakond lükkas kongressil tagasi ettepaneku SDEga ühineda. Samuti lagunes Rahvaliidu kuueliikmeline riigikogu fraktsioon ning praegu kuulub rahvaliitlastest ainsana parlamenti erakonna aseesimees Mai Treial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles